Operace krční plotýnky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jsem po MR krční páteře. S výsledky: Disky C 4-5 a C 5-6 jsou mírně sníženy.Disk C4-5 s neparnou protruzí mediálně, imprimuje jen durální vak, který zužuje na 10mm sagitálně. V etáži C5-6 je protruze disku , mediálně, zasahuje oboustranně , paramediálně, nepatrně imprimuje míchu a zužuje durální vak na 8 mm sagitálně. Chtěla jsem se zeptat jestli je dobré operovat. Jeden lékař mi radí operaci , druhý ne. Mám už půl roku bolesti hlavy a mrtvení rukou a dost velké bolesti palce na levé ruce. Děkuji mnohokrát za radu. Kateřina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález na ploténce C5-6 velmi dobře odpovídá Vašim obtížím v oblasti horních končetin.Pokud byly dlouhodobě vyčerpány možnosti konzervativní léčby, přikláněl bych se spíše k operačnímu řešení. Jednalo by se o menší zákrok s nevysokými operačními riziky, který Vás s vysokou pravděpodobností zbaví velké části Vašich obtíží s horními končetinami. Spojitost nálezu s bolestmi hlavy je pravděpodobná, jejich vymizení po případném chirurgickém zákroku nelze ale s jistotou predikovat, pokud jsou způsobeny zvýšeným tonem šíjového svalstva, bude pro jejich zlepšení zásadní hlavně pooperační RHB.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: