Operace kt

Dobrý den. Jsem skoro měsíc po operaci ruky KT. Chtěla jsem se zeptat zda mám nárok na rehabilitace. Všichni okolo mě rehab. dostali a já zatím nic. Okolo jizvy to mám zatím zatvrdlé a občas mi v té ruce začne píchat jak jehličky.K večeru to mám trochu oteklé. Děkuji za odpověď Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano. Měsíc je ještě krátká doba na to, abyste byla zcela bez obtíží. Tkáně operované ruky se budou minimálně ještě další 2 měsíce hojit. Rehabilitace po operaci syndromu karpálního tunelu není přímo indikovaná, záleží na lokálním stavu a postižení ještě před operací. Samotná operace by měla problém odstranit, aby nebyla rehabilitace nutná. Pokud jste však měla větší postižení a Vaše ruka není 100% funkční, pak bych ji doporučil. Zatvrdlou jizvu každý den i několikrát masírujte a promazávejte, také je vhodné s rukou a zápěstím cvičit, doporučuje se však bez zátěže. Pokud Vás to bude ještě za další měsíc trápit, vyhledejte lékaře, který Vám ruku operoval a proberte možnosti následné rehabilitace. S přáním hezkého dne.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x