Operace kyčle

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat ohledně kyčle mé tety (75let). Teta měla léta problémy s kolenem - kdysi spadla na kamenný obrubník a od té doby koleno pobolívalo (asi 15-20let zpět). Jelikož byla zdatná turistka, řekla si, že to "rozejde". Domlouvali jsme jí, ať koleno jde ukázat odborníkovi, ale nechtěla. Teprve zjara 2013, když se jí udělal pásový opar přes obličej a přitom jí začala noha bolet již celá, tak se odhodlala. V nemocnici jí pan doktor řekl, že má špatnou kyčel, že je úplně naražená do sebe. Myslím, že teď má již velké bolesti, ale nechce jít, protože má strach, že se jí při anestezii něco stane - protože jí stále ještě bolí to po tom pásovém oparu na hlavě, nebo spíš v hlavě a někdo, myslím kožní jí řekla, že tam byly zasaženy nervy a proto to bolí a ona si usmyslela, že při anestezii by se mohlo s těmi nervy něco stát a ona by to "neměla v hlavě v pořádku". Můžete mi prosím říci, zda to má vliv a jak velké je riziko výměny kloubu v jejím věku? Děkuji Markéta

Odpověď odborníka:

Pokud nemá závažné interní onemocnění je na místě výměna kloubu, který má deformativní artrózu nebo i jiné změny, které nepopisujete. Pokud je operace doporučována je na místě. I když riziko vždy existuje je lépe implantovat endoprotézu teď než za 5 let, kdy mohou být bolesti i věk vyšší. Technika operace kýčle a aplikace endoprotézy je na našich ortopediích velmi propracovaná, výkon je rychlý. Po operaci by měla být ráda, dosaženému výsledku.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: