Operace kýly tříselné

Dobrý den. Můj přítel je po operaci obou triselnych kyl najednou. Je to tak dva a půl týdne už má i stehy venku. Nějak velkou fyzickou zátěž nedělá jen jednou týdně jezdí v autě pač je to jeho povolání. Cca týden zpět ho začalo pálit na levé straně v trislech. Na dotek je to velice citlivé. Žádný otok jen je ta strana teplejší. Druhá strana je úplně v klidu. Není možný že si blbě zvyká na síťku nebo že tam má nějaký zánět? Předem děkuji za odpověď. Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro, spíše než o zánět se bude jednat o pooperační otok , který tlačí na senzitivní nervy a způsobuje Vámi popisované obtíže. U zánětu je zarudnutí, otok, teploty, velká lokální bolestivost. Obtíže by měly odeznít během 4 týdnů. Na otoky dobře funguje Aescin tabletky se užívájí 2 , 3x denně a dále Wobenzym 200 tbl 5-10 tbl 3x denně, Oba léky jsou volně prodejné. Platí , že po operaci kýly by se neměla zatěžovat břišní stěna nejlépe 5 týdnů. Zdraví Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: