Operace liparokely,plastika břišní stěny

Dobrý večer,píši Vám,ještě doplňující informace k otázce,kterou jste mi zodpověděl 10.3.Oparatér mi řekl,že jsem měla dva malé lipomy a kýlní branka tam nebyla nalezena..Břišní pás mám nosit při zátěži.Jak dlouho jsem se,ale zapoměla zeptat.Kontrolu v ambulanci chirurga nemám,jen kdybych měla potíže.A praktická lékařka mi jen řekla,že je lepší 3.měsíce.Pro mě je hodně nepohdlný,ale samozřejmě zase nechci dostat kýlu v jizvě.Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Reo. Jak jsem Vám odpovídal již minule. Pokud se opravdu nalezly pouze lipomy a břišní stěna nebyla porušená, není pás nutný vůbec. Ale předpokládal bych, že přeci jenom nějaký stupeň poškození břišní stěny ve Vašem případě nastal, a proto bych alespoň 1-2 měsíce pás doporučil. Je to ale na Vás, nebude chyba, pokud ho nosit nebudete a zároveň se vyvarujete fyzické námaze, při případném kašli si budete tlačit na břicho apod. Mé doporučení je však shodné s vašimi ošetřujícími lékaři. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: