Operace - lipom

Dobry den, Pred 3 mesici jsem podstoupila operaci. Puvodne mi bylo receno, ze je to mala triselna kyla vlevo, nakonec se jednalo o lipom. Operace byla laparo a se sitkou. Od te doby me stale trislo jakoby pali, boli i na dotek a strevo je tvrde. Stolice je obcas pravidelna, ale i nepravidelna... Take jsem od te doby pribrala skoro 10kg. Obcas me boli i stehno a pri vyprazdnovani bricho a take to tvrde strevo. Muze to byt nejaka pooperacni komplikace nebo je to normalni? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po operaci kýly se mohou vyskytnout obtíže jako pálení nebo bolesti v třísle a stehně, které jsou způsobené poraněním senzitivních nervů v místě operačního pole. Na tyto případy se doporučujou vitamíny B komplex, které ale ovšem vedou k přibírání na váze. Dále se nebude jednat o tvrdé střevo , ale pravděpodobně o kolekci tekutiny v místě zákroku. Přírůstek na váze je , bohužel , komplikací za sníženou fyzickou aktivitu při Vašich obtížích. Závěrem: po 3 měsících od operace má být tříslo a břicho vpořádku. Pokud tomu tak není kontaktujte operatéra nebo chirurgické pracoviště , kde byl proveden výkon. Zdraví Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: