Operace mandlí

Prosim vas,kdyz mam chronický zanět hrtanu a hltanu delší dobu a možná pujdu na odstranění mandlí,tak nebude mi hrozit po operaci vyšší riziko krvacení jako komplikace? A slisel jsem,ze se odstranují mandle i plazmou a je to bez bolesti a krvacení?Co si myslite o teto metodě?Děkuji za nazor předem.

Odpověď odborníka:

Krvácení se obávat nemusíte. Navíc se v rámci předoperačního vyšetření před plánovaným odstranění mandlí provádí i vyšetření krvácivosti , srážlivosti ,krevních destiček a jaterních testů.Kromě klasické operace ať již v místním nebo celkovém umrtvení je na některých pracovištích možno toto provést i laserem-nejlépe Vás o pro Vás nejvhodnějším postupu bude informovat Váš ORL( krční) lékař.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: