Operace menisku

Přeji dobrý den,17.5. 2016 jsem měla ASK revizi s nálezem ruptury med,menisku.Po operaci mě bylo sděleno,že meniskus byl dán dopořádku a obrušovali i opotřebenou čéšku. Od té doby při každé kontrole je mě prováděna punkce kolene,mám za sebou 6 punkcí a stav nohy je zhoršen lymfatickým otokem dosahujícím .až k lýtku.Na další kontrolu mám přijít za 14 dní,ale cítím jak je koleno opět naplněné a zvětšené.Mám strach,že stav kolene se bude jen zhoršovat.

Odpověď odborníka:

Někdy i po ASK přetrvává zánět v oblasti kolenního kloubu, a dochází k tvorbě výpotku. Pokud zánět trvá, i po punkci dochází k další tvorbě. Dva měsíce po operaci se může tvořit výpotek z důvodu jen pomalejšího hojení. Někdy jsou záněty kloubů spojeny s vnitřními onemocněními. Doporučovala bych ještě doplnit interní a ev. revmatologické vyšetření. Obdobné obtíže bývají i u kloubní formy boreliózy. Obraťte se, prosím, na svého praktického lékaře o doplnění těchto vyšetření. Pokud jste v péči chirurga, požádejte ještě o konzultaci ortopeda. Na zmenšení otoku můžete zkusit Reparil gel 3xd zevně. Je volně prodejný v lékárně.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x