Operace nohou dítěte

  • Dotaz od: Miroslava Šmatlová
  • Publikováno: 23.1.2010
  • uLékaře.cz

Dobry den, náš pětiletý syn se narodil s vrozeným pes varus na obou nohách. Neurologicky je v pořádku.Ve stoji varozita 30 st, hybnost R 20-0-40.Do roku cvičil Voj. metodu a ve 4 letech začal cvičit znovu až do teď, nyní má i dlahy na noc. Nohy ho nebolí, běhá bez problémů. Nyní nám doporučili operaci Gartland koreční osteomie MTT dx.Je to nutné neexistuje jiné řešení? Kdyby nebyl operován vadilo by to v budoucnu? Operace se bojím nejde ještě jinak rehabilitovat?Děkuji Mirka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto dotazy musíte položit jedině ošetřujícímu /nebo operaci navrhujícímu/ lékaři, nemohu vám zodpovědně odpovědět. Pokud si operaci nepřejete, nikdo vás nemůže nutit, nechte si ale vysvětlit problémy, které by mohly nastat u chlapce, kdyby operaci nepodstoupil. Já ho nemohu na dálku přece vidět a vyšetřit, váš popis rozhodně pro posouzení stavu končetiny a hlavně struktury a dynamiky chůze nestačí -to posuzuje právě lékař na místě při vyšetření. Hezký den a nebojte se informovat a ptát!

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: