Operace očí a toxoplazmoza

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat. Ve svých 9 letech sem prodělala toxoplazmozu a bohužel ta nemoc mi napadla oči. Dnes je mi 21 a nemám s tím žádné potíže, ale chtěla jsem se zeptat, jestli i přesto můžu podstoupit operaci očí na odstranění dioptrií. Ložiska, které zůstaly po nemoci jsou zcela mrtvá. Děkuji za odpověd´.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, když jsou ložiska neaktivní a dioptrické brýle Vám lepší kvalitu vidění, tak není prodělaná toxoplazmoza kontraindikací k provedení zákroku na odstranění dioptrické vady.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x