Operace očních víček

  • Dotaz od: Dagmar Vašíčková
  • Publikováno: 10.11.2009
  • uLékaře.cz

Je mi 47 let a v prosinci mám plánovanou operci horních převislých víček. Chtěla bych při jednom i vyplnění vrásky nad nosem v koutcích úst. Poraďte mi prosím, co je nejlepší. Chtěla jsem odebrat svůj tuk, to prý vydrží nejdéle a není to cizí látka. Ale mám strach, že při odebírání může nastat tuková embolie. A také jsem slyšela, že se to nedělá vpichem, ale že tam bude řez a steh. Poraďte, co je lepší pro tělo botox, kyselina hyaluronová nebo vlastní tuk. Děkuji

Odpověď odborníka:

Každý z těchto zákroků má svá určitá rizika. Ale tato rizika jsou minimální ve srovnání s rozsáhlými kosmetickými zákroky v celkové anestezii. Domnívám se, že tuková embolie vám nehrozí, je to opravdu malý zákrok, ale přesné procento rizik vám sdělí jistě váš operatér. Jisté je, že botox i kys. hyaluronová vydrží řádově měsíce, max. rok, a pak je nutné zákrok zopakovat. na druhé straně, kdyby jste nebyla s kosmetickým výsledkem spokojena, není to natrvalo a je možné to opravit. Co se týče reakce vašeho těla na konkrétní látku, tak se domnívám, že vaše tělo si velmi dobře poradí se všemi uvedenými typy, v naší ordinaci se zatím nestalo, že by se objevily nějaké reakce nesnášenlivosti.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: