Operace plotýnky?

Dobrý den, prosím o radu. Začátkem prosinci jsem začala mít bolesti v levé noze a zmenšila se mi i hybnost a citlivost v této noze. Byla jsem hospitalizována a bylo mi řečeno, že operace je nezbytná. Pan primář mi ovšem řekl, že operace není nutná, pokud se mi nezhorší bolesti nebo hybnost. Popřípadě se mám sama rozhodnout, zda operaci podstoupit či nikoli (alespoň zatím). Jsem z toho bezradná a nevím, co je pro mě nejlepší. (před týdnem bolest velice výrazná, od té doby ale snesitelná). Toto mám v lékařské zprávě - můžete mi to, prosím, vysvětlit: - MRI LS páteře - hernie disku L3/4 vlevo extraforaminálně - komprese kořene L3 vlevo, sekvestr L4/5 vlevo nad MOP za tělem L4 a ve foraminu, komprese kořene L4 vlevo, kořeny L5 a S1 bilat. volné - Závěr: Akcentace levostranného LI sy L3-4 vlevo diskogenní etiologie Děkuji za odpověď! Irena

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou bolesti pro vás snesitelné,operace se provádět nemusí, pokud by došlo k jejich zhoršení a nereagovaly by ani na infuse ani léky, tak potom asi opercae nevyhnutelná bude. Máte velký výhřez ploténky vlevo mezi 3. a 4 bederním obratlem, který zde tlačí na nerv, který tady vystupue z páteře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x