Operace po borelioze

Dobrý den, na konci dubna jsem měla klíště a jelikož mi lékař po dvou týdnech podezíral boreliozu předepsal mi na tři týdny antibiotika. Neměla jsem žádné teploty, červená skvrna mi zmizela a cítím se dobře. Byla jsem na odběrech krve nedávno a testy mi ukázaly, že jsem měla akutní boreliozu, lékař mi ale řekl, že je možné, že už jsem v pořádku, ať na odběry jdu zas po čtyřech týdnech a uvidíme, žádné nové léky mi nenapsal. Jenže jsem chtěla během července jít na operaci nosu (plastika). Chtěla jsem se zeptat, zda by mi tu operaci vůbec povolili, jestli má smysl ji teď jít domlouvat nebo ne. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Testy jsou patrně již na okraji chorobnosti a někdy se dlouhodobě zvýšená hladina protilátek udržuje. Pokud operace není urgentní a to není jistě bych ji odložil nejméně o půl roku, dále se poradil potom s operatérem a lékařem infekcionistou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: