Operace ramene

Dobrý den.Je mi 50 let. Jsem pět let po operaci ramene - prasklá rotátorová manžeta. Vše bylo v pohodě . Od podzimu mě rameno začalo bolet.Byla jsem u doktora a vypadá to,že mi to opět prasklo. Ještě půjdu na vyšetření. Chtěla jsem se zeptat , zda by byla nutná operace,když je teď rameno bez bolesti. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jistě jsou zde artrosní změny, pokud se jednalo o úraz je na místě vyšetření diagnostickým ultrazvukem, který stanoví možný rozsah poškození. Operace většinou opakovaně i artroskopicky není nutná, při malých defektech medikace, rehabilitačně pohybová a fyzikální léčba, možný i nástřik vlastní obohacenou plazmou, plazma je obohacená krevními destičkami, které mají stimulační efekt na hojení drobnýcch defektů Jinak poradí váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: