Operace skoliozy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 17 let a od 13ti se léčím se skoliozou- korzet, rehabilitace. Dnes mám 20 stupňů. Pan doktor mi řekl, že už s léčbou pomalu končíme. Jenže záda mě v místě zakřivení dost bolí a prostě mi ta skolioza hodně vadí. Zajímalo by mne jestli mám nějaký nárok na operaci. Vím, že to zní dost divně, protože lidé se většinou operaci vyhýbají, ale touha po rovnějších zádech s menší bolestí je velká, ikdyž má skolioza není nijak vážná. Děkuji.

Odpověď odborníka:

O operaci se uvažuje až při vyšším stupni dle Cobba od 40 st, a také věk bývá nižší. Věnujte poźornost rehabilitaci, pohybové léčbě, fyzikální léčbě, připojit lázeňskou léčbu. Jinak se důkladně poraďte se svým ortopedem , který vás sleduje. stav se většinou s věkem zklidňuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: