Operace slepého střeva

Dobrý den. Dcera (17let ) podstoupila před měsícem operaci (laparoskopicky) slepého střeva, při které byly odstraněny i nalezené srůsty v dutině břišní. Tři týdny probíhala rekonvalescence bez potíží. Po třech týdnech si začala stěžovat na řezavou bolest v v pravém podbřišku, která vystřeluje do tříselné oblasti. Proto jsme opět navštívili lékaře. Po prohlídce a sonografii nám bylo sděleno, že se jedná pravděpodobně o dietní chybu. Dcera si stále stěžuje na popsané bolesti. Momentálně je objednaná na gynekologické vyšetření(žádné gyn. obtíže nemá) Prosím o radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Bez vyšetření se rada poskytuje obtížně. Gynekologické vyšetření je na místě, ale bylo by dobře absolvovat i vyšetření urologické, urologický nález se může promítat i do pravého podbříšku. Nezbytný je i rtg břicha, a laboratorní vyšetření krve a moče. Gynekolog i podle svého nálezu by mohl dceru na urologické vyšetření doporučit. Podle všech výsledků potom léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: