Operace srdečních chlopní

Dobrý den, pane doktore lékař mi doporučil plastiku srdečních chlopní. Jsem diabetička na PAD, obézní. Na cukrovku mám plný invalidní důchod. Je mi 55 let. Mám z té operace strach a ráda bych věděla úspěšnost . takové operace. Nemohu se pořád pro operaci rozhodnout. Přikládám poslední ECHO. Děkuji Vám za radu a odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím se, že operace je nezbytná jak píše pan doktor. Pokud se chlopně nebudou operovat, dojde k selhání srdce a žádná operace Vám již nepomůže. Bohužel medicína nedokáže problém řešit jinak, než operací. Riziko operace je vždy individuální, dle dalším nemocí. Úspěšnost operací je vysoká, vždy záleží na míře komplikací a dalším pooperačním průběhu. Nikdo Vám nezaručí, že se vše povede na 100%, ale úmrtí nebo těžká poškození jsou extrémně vzácná. Držím palce, ať se dobře rozhodnete.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: