Operace stitne zlazy

Je nutná operace štitné žlázy při těchto výsledcích? Sonografie štít.žlázy:laloky jsou asymetrické.ostře ohraničené, není deviace trachey,uzliny nezvětšeny,echogenita je přiměřená,struktura homogenní,PL 21x21x49,10,8ml,uzel:12x22x28 mm LL 15x16x43, 5,2 ml, isthmus 4,1mm,závěr uzel v pravo ,který se vyvíjí během posledních 4 let, za 1,5 roku narostl o více než 1 cm, lékařka navrhuje provést minimálně pravostrannou lobektomii Stp.Ape.Budu muset brát hormony? Mám chronickou autoimunitní hepatitidu beru Azaprine 50mg, Prednison z 50mg jsem na 10mg denně a pokud bude léčba Azaprinem nadále bez problémů nebudu muset brát Prednison.Ale teď se dozvídám, že po operaci štítné žlázy budu opět na hormonech. Po Prednisonu jsem přibrala ,protože mám stále chuť na sladké což jsem nikdy neměla,mám návaly horka a po 7 měsících užívání vynechala menstruace, jsem lítostivá. A ještě se chci zeptat na operaci štítné žlázy pomoci endoskopické techniky s využitím harmonického skalpelu, kterou provádí nemocnice Na Homolce. Které nemocnice provádějí také tyto operace. Děkuji za odpovědi Libuše

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tuto speciální operační techniku neznám, informujte se přímo u lékaře endokrinologa, zda si myslí, že pro vás bude vhodná....a o jejím rozšíření v republice nejsem informována, zkuste kontaktovat přímo nem. na Homolce. Hormony štítné žlázy nejsou ničím nebezpečné, v podstatě kopírují vaše vlastní hormony a nemají nijak negativní ůčinek i při velmi dlouhodobém podávání (na rozdíl od kortikoidů), takže se nemusíte obávat. Bez hormonů štítné žlázy to ale asi po operaci nepůjde, ale nebudete muset třeba brát nijak vysokou dávku. Ta se stanoví podle hladin vašich hormonů a regulačního hormonu TSH. Více o této problematice zde: http://www.ulekare.cz/clanek/jak-se-zije-bez-stitne-zlazy-6588?search=%C5%A1t%C3%ADtn%C3%A1+%C5%BEl%C3%A1za&from=0. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
léčba po operaci štítné žlázy | Od: k.Řádová | 19.1.2016 12:01
Jsem po operaci štítné žlázy a užívám Euthyrox 75
jsem diabetička 2 typu a užívám současně Pradaxu.V letáku jsem se dozvěděla že Euthyrox
negativně ovlivnuje léčbu diabetu i léčbu Pradaxu.
Existuje jiný léky místo Euthyroxu bez těchto vedlejších účinků?
Děkuji za odpověď
reagovat
re:léčba po operaci štítné žlázy | Od: uLékaře.cz | 21.1.2016 12:08
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: