Operace štítné žlázy

Dobrý den, přes rok se léčím se štítnou žlázou. Teď konečně je operativní, a tak z kraje února jdu na úplné odstranění. Ale začínám pochybovat, k čemu to je?!? Z bláta do louže... Po operaci budu hypo: hlavní příznaky únava, zhoršení paměti, depresa, tloustnutí,... Teď jsem hyper: únava, deprese, hubená. Ja vím, že se to dá upravit léky, ale ty beru teď taky a stejně jsem viz výše. A co se týká posledního: raději budu hubená a usmívat se nad pochvalnými poznámkami okolí, než metráček. Tak mi prosím napište, alespoň ě rozumné důvody, proč se nechat operovat. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hyperthyreosa se léčí jinými léky než potom po operaci se řeší stav hypothyreosy. Potom budete užívat léky nahrazující vaše hormony, tzv substituci a až se nastaví hormonální hladiny jako normální, budete bez obtíží. Ted jste zatížena negativními příznaky hyperthyreosy / i když třeba hubenost preferujete, není to moc moudré.../, může být extrémně zatěžováno vaše srdce a další příznaky...To, co popisujete jako potíže po operaci jsou potíže pouze v případě, kdyby se nedodávaly substitučně hormony, pokud se dávají, není žádný větší problém. Rozhodně bych o operaci uvažovala, důvěřujte sobě, medicíně i tomu, že bude líp.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x