Operace stitne zlazy

dobry den , psala jsem tento dotaz: Dobrý den, čeká mě operace štítné žlázy,ale moc se mi na ni nechce. Cetla jsem ruzne diskuze a sposta lidi ma porusene hlasivky, nebo dokonce trpí dusenim pri jidle. Silnou unavou i 5 let po operaci. mam doma male mico a mam obavu, abych byla schopna dobre fungovat. Vyskytuji se tyto komplikace casto. je mi 25 let a jine zdravotni potize nemam.dekuji ale mela bych jeste otazku. S hyperfunkci se lecim pres 10 let, a nyni po porodu mam hodnoty opravdu spatne. A myslite, ze bych mohla mit nejake potize s otehotneni po operaci, a jak velke riziko je poruseni hlasivek?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po operaci byste problém s otěhotněním mít neměla, tedy pokud jste ho neměla z jiného důvodu již před operací. Gravidita po operaci štítné žlázy je zcela běžná věc. Riziko porušení hlasivek je minimální, není-li štítná žláza výrazně zvětšená a zvláště, vložíte-li svůj osud do rukou zkušeného operatéra, který operace štítné žláze dělá běžně :-). Držím palce a přeji hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: