Operace štítné žlázy

Dobrý den,pane doktore,již asi 20 let chodím na kontrolu se štítnou žlázou-nejdříve zvětšená štítná žláza,potom Hashimotova th.,.Nyní po vyšetření SONO,kdy se ukázal uzel na pravém laloku,a po výsledcích odběru krve ,mě doporučuje lékařka operaci a to celé štítné žlázy. Nejdříve hovořila jen o operaci pravého laloku. Prosím o vaše vyjádření a předem děkuji. Výsledky vyšetření:SONO ŠŽ:laloky téměř symetricky zvětšené,P o objemu 11,1 ml, L 12.6 ml,jejich struktura inhomogenně echogenní,s četnými skvrnitými hypoechogenitami,dolní pól P laloku rozšířen mohutným uzlem,bez kalcifikací.Ishmus o šíři 0,455 cm,v normě.Prokrvení obou laloků nápadně zvýšeno.Res:struma s obrazem thyreoiditidy až "Basedowského pekla". laboratoř :TSHO 2,08 , ATG 345 , TRGL 287,6

Odpověď odborníka:

Uzel je sice jen v jednom laloku, ale celá štítná žláza je postižena výrazným zvýšením aktivity a zánětem. Jestliže se léčíte již dlouhodobě a dochází ke zhoršování nálezu, souhlasila bych s vaší lékařkou ohledně operace celé žláízy.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x