Öperace štítné žlázy ano či ne? doplnění dotazu

Dobrý den paní doktorko, děkuji Vám za odpověď, zjistila jsem hodnotu TRAK, byla mi dělaná jednou a to na začátku léčby, tj.v r. 2009, hodnota byla 15,5, dále ji již na výsledcích nevidím. Na operaci jsem již měla jít před Vánoci, ale nastydla jsem, tak jsem operaci přesunula na nejbližší možný termín, dnes jsem opět nastydlá, ale snažím se se zastydlou rýmou ležet a pít zázvor, abych byla na pondělí, tj.termín nástupu do nemocnice, fit. Pokud bych nebyla zcela zdravá, zřejmě se asi operovat nemám nechat, že? Další možný termín mi nabízeli 16.1. Dívalala jsem se na vaše stránky, sídlíte v Praze, pokud bych na operaci v pondělí nenastoupila, je možné se u vás v týdnu zastavit? Jsem z Mostu. Potřebuji doporučení od mé obvodní lékařky? Moje prababička měla nemocnou štítnou žlázu, měla hyperfunkci, měla tři děti, na opraci nikdy nebyla. Patří k hyperfunkci úzkost? Pamatuji si, že jsem ve 14ti letech byla u paní doktorky s pocity, že občas brečím, z ničeho nic, mi bylo úzko. Poslala mě k psychologovi, odběr krve jsme nedělali. Pak to zase přešlo a občas se tyto pocity vracely, když jsem nastoupila do mé první práce, domu jsem se vracela a občas se sama v pokoji rozbrečela, je možné, že to patřilo právě ke kolísání hodnot štítné žlázy? Děkuji Vám moc za Váš čas a za vaše odpovědi. Pavla

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vysoká hodnota TRAK je diagnostická pro Graves_basedovovu thyreotoxikozu. Bude to tedy tato porucha. Jak jsem na tom s časem tento týden z hlavy nevím. Musela byste zavolat v pondělí sestře na te. 774574005 a domluvit si s ní konkrétní hodinu. Nachlazená na operaci určitě nechodte! Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: