Operace uzlu

Dobrý den, tři roky se léčím na uzel v istmu. Byla mi doporučena operace (prevence, kosmet. účely). Na ORL mi bylo řečeno, že mi odstraní buď půl nebo celou šž. Při navrácení mé žádosti endokrinologovi ke konkretizaci zákroku, neuvedl rozsah výkonu, mi bylo doktorem sděleno, že vzhledem k povaze uzlu (Sono vyšetření) a jeho umístění ve středu, není nutné odebrání ani jednoho laloku (jsou normál. velikosti, výsledky krve celou dobu v normě, tudíž šž pracuje, jak má), pouze vyříznutí uzlu. Je taková to operace možná, nebo se musí vždy odstranit aspoň 1 lalok? Pokud ano, mám dilema, jestli operaci podstoupit, když tak ztratím, třeba i část, pracujícího orgánu. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Moniko, jestli je operace v takto omezeném rozsahu možná pozná nejlépe chirurg, ale myslím, že by to problém být neměl. Pokud by odporovali i část laloku, ani tak by to neměl být problém...zbylá zdravá tkán převezme funkci té chybějící. Hezký den a držím palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: