Operace varixů

Prosím o radu týkající se operace varixů klasickou cestou. Je vhodnější operovat žíly hned v počátečním nepříliš rozsáhlém stadiu, nebo raději vyčkat, až bude stav horší a vystouplé žíly ve větším rozsahu? Má to vliv na obtížnost zákroku, hojení a možnost recidivy? Je vhodné užívat pro oddálení menstruace před touto operací Norethisteron, doporučený z gynekologie?? A je vhodné plánovat operaci na konec listopadu, když hrozí epidemie prasečí chřipky? Vyřizuji dotaz za 40 letou dceru.Má dědičné předpoklady /varixy/ ze stran obou rodičů.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko! N ezlobte se na mne za to, ale mám značné pochybnosti o cestě tohoto dotazu. tento dotaz má klást Vaše dcera ošetřujícímu lékaři a ne Vy lékaři v internetové poradně! Dcera ať nosí stále kompresní punčochy, které mají na vývoj varixů obravský (pozitivní) vliv. Obuv ať nosí pořádnou, funkční, žádné modní výstřelky, střevíčky, lodičky, podpatky. Do divadla a na výstavu ať si vezme co chce, denně do práce, ven a domů jedině funkční, kvalitní obuv. Ať dlouho nestojí, a když, tak ať u toho přešlapuje, hodně si stoupá na špičky a na paty... Denně alespoň 5x na chvíli NOHY NA STŮL (odteče z nich snadno přebytek krve). Na stav cév působí blahodárně rutin přítomný v pohance (kolik jíte pohanky?). samozřejmě neznám rozsah jejích varixů, takže rozsah, termín, provedení a podmínky operace ponechávám na zvážení ošetřujícímu lékaři.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: