Operace varixu

Dobrý den, jsem 14 dní po operaci a cca 12cm nad patou mám větší jizvu, cca 6 cm, která mě zlobí. V pondělí mi p.doktor vyndal stehy a rána začala krvácet, tak mi dali ZK bandáž(škrobák) a ten mi do dneška protekl krví, tak jsem dnes šla k lékaři znova, tak mi škrobák sundali ránu vyčistili a dali aquacel na ránu, položili podušky(docela velkou vrstvu) a zavázali elastickými obvazy. Ve zprávě mám psanou dehiscenci a serozni sekreci, v podkolenni plošné hematomy. antibiotika neberu.A po operaci jssem necítila kotník a kolem kotníku, to mi přišlo už k sobě, ale mám obrovské řezavé bolesti v těch místech, které jsem necítila. U lékaře jsem byla v 7,00 ráno a teď mám zase podušky a obvaz proteklý, mám jít zítra na chirurgii znovu?Připadám si jako hypochondr, když pořád navštěvuji lékaře. ale mám opravdu velké bolesti. A proč mám s tou velkou jizvou takové potíiže, když ty malé jsou úplně v pohodě vyhojené, Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Neuvedla jste, po jaké jste operaci. Dehiscence rány, uvolnění rány, se může přihodit a je třeba ránu zhojit. Pokud je obvaz prosáklý musíte jít na převaz co nejdříve, to jest ještě dnes a provést převaz. Prosakující obvaz nic nekryje a ránu v hojení ohrožuje.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léčba dotykem: Švédská masáž
Články: Léčba dotykem: Švédská masáž
Masáže zná lidstvo již...
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Koronarografie
Články: Koronarografie
Koronarografie patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: