Operace vyhřezlé ploténky

Dobrý den, mám delší (cca 5 měsíců) problémy se zády. MRI potvrdila vyhřezlou ploténku mezi 4. a 5. bederním obratlem a jak v Motole tak v Ústí nad Labem mi byla doporučena operace s tím, že se vyhřezlá proténka, která mi tlačí na nervy (bolest a brnění levé nohy) se vyjme a nahradí nějakým implantátem. Mám na vás dva dotazy. Zaprvé bych rád veděl, jak je dlouhá doba rekonvalescence po operaci, jelikož jsem profesianální sportovec, je pro mne důležité se co nejdříve vrátit do zátěže. A druhý dotaz je ohledně pracoviště, mám jít na zákrok do Ústí n/L, spousta lidí mne odrazuje a propaguje Prahu. Rád bych znal váš názor. Děkuji mnohokrát za informace a přeji hezký den. S Pozdravem Ing. Kokeš

Odpověď odborníka:

Váš popis změn je jen sporý, ale lékaři jistě operaci doporučují po zralé úvaze. Na operaci se zásadně nemá při nálezu herniace jít ani příliš brzy ani příliš pozdě. Vždy konsultuje nález neurolog s neurochirugem a samozřejmě pacientem. Rekonvalescence není dlouhá, zálěží na pracovní činnosti pacienta. U kancelářských zaměstnání je délka PN asi 6 týdnů při namahavých činnostech asi 3 měsíce, samozřejmě rehabilitace , případně v rehabilitačním ústavu, vhodné lázně. Tak se PN může profloužit. V každém městě jsou schopni operátéři, k tomu odpovědět nemohu. Pacient má možnost volby dnes i nemocnice.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: