Operace žlučníku

Dobrý den, v listopadu minulého roku jsem s jinými obtížemi byla na ultrazvuku břicha. Při tomto vyšetření mi náhodou přišli na žlučníkové kameny. Pan doktor do zprávy napsal dobná choleocistiáza a hraniční velikost žlučníku-prosím o vysvětlení. Poté mě zajímá zda je nutná operace v nejbližších měsících nebo by stačilo dodržet nějaká dietní opatření? Žlučník mě nijak nezlobí, občas tam zapíchne, ale to přičitám spíše psychice. Léčím se s panickou atakou a věci co se týkají zdravotní stránky mi dokážou pěkně rozhodit. Beru escitalopram a při potížích neurol. Myslíte, že by operace počkala do podzima? Je mi 26 let a mam za sebnbou císařský řez v roce 2012 moc děkuji za váš čas a odpověd.

Odpověď odborníka:

Drobná cholelithiasa, tedy drobné žlučníkové kameny jsou závažnější než větší proto, že mohou sestoupit až do společného žlučovodu a podráždit tak slinivku břišní. Opeace je vhodná brzy, ale pokud nedojde k zánětu žlučníku nebo opakovaným žlučovým kolikám je jistě možno do podzimu počkat. Konkretněji se jistě poradíte se svým chirurgem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: