Operace žlučnku

Dobrý den, asi za měsíc mě čeká operace se žlučnbíkem. mám kameny, které se začli hýbat či co a cca jednou za čtvrt roku mě chytne záchvat. Zničeho nic. Není to určitě dietní chybou, leda že bych nemohla jíst vůbec nic od zeleniny po ryby, špenát,... . Naplánovala jsem si proto operaci, aloe při čtení Vašich reakcí na kladené otázky se začínám bát, že mi to naruší život ještě víc než občasný záchvat. Doktorka mi řekla, že to záleží čistě na mě, že jediné riziko je že by se mi mohly kameny dostat do slinivky, nebo tam někam a že to by bylo horší. Na operaci chci jít pouze z důvodu, že se bojím, že budu někde na dovolené a chytne mě záchvat a co já pak. Ale jak čtu ty komplikace, tak se bojím, že to bude ještě horší. Prosím o radu, jestli se dá s těmito problémy žít, popřípadě, jestli se to dá nějak lečit krom operace ( lapadoskopicky ) . Děkuji moc za Vaši radu

Odpověď odborníka:

V dnešní době je opertace žlučníku velmi propracována. Výsledky po operacích žlučníku jsou velmi dobré a pokud jsou kameny nevelké právě tehdy je operace na místě. Operaci ve vašem případě je třeba doporučit, pokud nejsou nějaké závažné důvody proti.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x