Opěrkový syndrom 14 let po úrazu

Dobrý den, již jednou jsem zaslala dotaz, ale jelikož jsem nedostala odpověď, nevím, jestli můj dotaz odešel. Chtěla bych se zeptat, jestli se může projevit tzv. opěrkový syndrom po 14 letech. Tenkrát jsem utrpěla čelní náraz při autonehodě. Následkem byla zlomená noha a naražená žebra. Od minulého roku mám potíže s krkem a hlavou, ukrutné bolesti v zátylku, točení hlavy, nevolnost. V říjnu jsem ohluchla na levé ucho /trvalo to jeden den/. Paní doktorka na krčním diagnostikovala meniérovu chorobu, nasadila mi Betaserc, 3x denně. Při poslední návštěvě mi řekla, že to meniérova choroba nebude, jelikož se mi sluch nezhoršuje. CT hlavy, EEG i rentgen nic neprokázal, jenom nějaké drobné změny na páteři. Kapačky jsem musela ukončit z důvodu nevolnosti, taktéž elektroléčbu a masáže, které mi točení hlavy a poruchu rovnováhy ještě zhoršilo. Prosím o radu, kam bych se měla obrátit na vyšetření. Děkuji předem za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, projev opěrkového syndromu po tak dlouhé době není moc pravděpodobný, ale vyloučit to nelze. Jelikož CT hlavy, EEG mozku a RTG hlavy příčinu obtíží neobjasnilo a jelikož masáže a kapačky stav zhoršují, napadá mě ještě cévní příčina obtíží, možná v kombinaci s poruchou postavení krční páteře a okolí (jen funkční, tj. bez nálezu na zobrazovacích vyšetřeních). To by mohl objasnit rehabilitační lékař a cévní problematiku internista a/nebo neurolog.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: