Opět angína ??

Dobrý den,je mi 17let. Tuto sobotu jsem ukončila léčbu angíny antibiotiky Penicilin 1000mg. Na sedimentaci jsem byla ve čtvrtek, dle paní doktorky bylo všechno v pořádku. Ale v pondělí ve večerních hodinách jsem opět začala pociťovat nepříjemnou bolest v krku, během noci se přidala i bolest ucha. Teplotu nemám, mám ucpaný nos.Užívám vitaminy C, B a zinek, z léků to jsou Orofar a sirup Stodal. Do ucha si kapu Otic Solution. Nic nepomáhá. Prosím, poraďte, co mám dělat. Děkuji za odpověď !

Odpověď odborníka:

Dobrý den,po angině bakteriálního původu není člověk samozřejmě chráněn před velkou skupinou angin virových.Ucho může bolet pro poruchu funkce Eustachovy trubice,také přeneseně pro otok v oblasti nosohltanu.Kapání do ucha nic neřeší,je třeba zprůchodnit nos-vhodná je aplikace spreje Avamys,předepíše jej Váš praktický lékař nebo ORL-lékař.Jeho návštěva by byla vhodná i z důvodů zmíněné nedobré funce zmíněné Eustachovy trubice.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: