Opět koleno

Dobrý den. Mám na Vás opět dotaz. Již zde jsem psala dotaz ohledně bolesti kolene a s Vaším doporučením jsem tedy šla na lékařské vyšetření k ortopedovi. Ten mi udělal rtg kolene, kde pan doktor neshledal žádné poškození. Dal mi obstřik a rehabilitaci pomocí elektrického přístroje. Ale hned ten den po obstřiku mi koleno nateklo a bolí ještě více. Už jsou to 4dny, koleno pořád leduji, jsem po třetí rehabilitaci, ale stále bez zlepšujících účinků. Mohl byste mi, prostím, vysvětlit, jak je to možné? Já myslela, že obstřiky se dávají k vyléčení nebo alespon k utěšení bolesti, ale ne ke zhoršení. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdy obstřik bez určení přesnější diagnosy prostě není účinný. Rehabilitační metody někdy dovedou koleno i rozdráždit a stav zhoršit. Vyhledala bych proto znova ortopeda a postěžujte si na přetrvávající bolesti a otok po injekci. Aby mohl udělat účinnější opatření /podle mého názoru byste měla mít bud vyšetření NMR nebo artroskopii pro zjištění PŘESNYCH příčin bolestí a problémů s kolenem/ - měl by vědět, jaký je váš současný stav a co se dělo po obstřiku. Rtg kolene odhalí jen změny na kostech, na měkkých tkáních -vazech v koleni a meniscích odhalí změny pouze vyš. NMR (magneticka resonance) nebo přímo pohled do kolene pomocí artroskopie. Více info zde: NMR: http://www.ulekare.cz/clanek/magneticka-rezonance-1019?search=magneticka+resonance&from=0 Artroskopie: http://www.ulekare.cz/clanek/artroskopie-1219?search=artroskopie&from=0 Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: