Opětovné přilepení předkožky

Dobrý den, nedávno jsem psala dotaz ohledně násilného přetažení předkožky, které našemu 4 letému synovi provedl lékař (děkuji za rychlou odpověď). Bohužel i přes to, že jsme dělali vše, jak lékař doporučil (1. den jsem nechali vše v klidu a poté 1x denně koupali v heřmánku a následně přetahovali), jsme zjistili, že předkožka je opět částečně přilepená a nejde tudíž úplně přetáhnout. Jde asi do poloviny. Co byste dále dopručili? Máme se synem opět zajít na přetažení a nebo postačí, když budeme i nadále po koupání přetahovat tak jak to jde a doufat, že se časem předkožka sama uvolní? Lze nějak jinak pomci k uvolnění předkožky např. masírování, koupání v nějakých bylinkách, mastí, olejíčkem? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

V tomto případě, aby jste zbytečně synovi nezpůsobovali opakovaná traumata fyzická i psychická, bych doporučovala rovnou předkožku odstranit celou (obřízka).Ale obrátila bych se určitě na specializované pracoviště dětské urologie ( v Praze FN Motol, ve vašem bydlišti nevím).

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Zbytečně netrápit | Od: Pepa | 10.2.2011 00:08
Pan doktor má pravdu. U nás se u obou mých synů vyskytl problém s přirostlou předkožkou. Nechtěli jsme je „trápit skalpelem“ a tak u prvního syna to bylo řešeno nejdřív uvolněním sondou, dále ve 4 letech tzv. vyloupnutím a po zahojení ještě musel na přerušení uzdičky, tzn. 3 dosti bolestivé zákroky. Po zákrocích bylo ještě utrpení, když se mu večer musela předkožka přetahovat, aby se to nevrátil. Když to vidím zpětně, užil si hodně.
U druhého syna jsem toto nechal řešit úplnou obřízkou, která se zahojila během pár dnů. K tomu, po obřízce se nemusel trápit každovečerním přetahováním. Celkově té bolesti bylo skutečně minimum. A nemá žádné trauma z doktorů!
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: