Opětovné zaléhání uší i po operaci nosní přepážky

Dobrý den, můj manžel byl na operaci nosní přepážky a poté se mu začali objevovat potíže se zaléháním ucha. I když není nemocný, nemá rýmu a je v pohodě, tak mu z ničeho nic zalehne ucho. Trvá to třeba týden nebo 2 než zase odlehne. Nevíte čím to může být způsobeno nebo jak tomu předcházet, případně co s tím můžeme dělat? Děkuji za odpověď Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino! Po operaci se mužovi zřejmě změnily prostorové vztahy v nosohltanu. Tam ústí tzv. eustachovy trubice, kanálky, které ve středouší vyrovnávají tlak. Jejich neprůchodnost a změna tlaku vzduchu pak vede k fenomenu zalehnutí. Doporučuji kontrolu ORL lékařem. Existují manévry, kterými lze eustachovu trubici prodýchnout. Ať manžel pečuje o svůj nos. Vhodné jsou každodenní výplachy lehce slanou nebo i sladkou vodou. Dobře poslouží také vincentka ve spreji.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: