Opg měsíc před otěhotněním

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor. Asi měsíc před otěhotněním jsem byla na rentgenu kvůli trhání zubu. Jednalo se o panoramatický snímek - OPG. Chtěla bych se zeptat, jestli může mít RTG čelisti měsíc před otěhotněním vliv na vývoj plodu a případně způsobit vrozené vady. Děkuji za odpověď. S pozdravem Michaela K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v žádném případě mít účinek nemůže, jedná se o naprosto zanedbatelnou dávku záření, navíc v době, kdy jste byla osnímkována, nebylo co poškodit, když jste ještě nebyla těhotná. Můžete tedy být naprosto klidná.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: