Opomenutí pilulky

Dobrý den, užívám antikoncepci Lindynette 20 (21+7), užívám ji běžně okolo 16 či 17 hodiny. Naposledy jsem si ji vzala v pátek, v sobotu jsem ji vzít zapomněla a včera večer(neděle) jsem si chtěla vzít nedělní, ale zjistila jsem že jsem si ji nevzala ani v sobotu, tak jsem si dala i za sobotu a neděli. Asi tak dvě hodiny předtím než jsem si vzala obě pilulky jsem souložila a byla jak se říká "napuštěna". Mohla bych otěhotnět, pokazilo se tím něco? Doufám v dobrou odpověď. Děkuji, Jitka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, účinek antikoncepce bývá opomenutím pilulky pochopitelně snížen. Jak velké je riziko otěhotnění záleží mimo jiné i na pořadí pilulky v platíčku. Otěhotnět samozřejmě nemusíte, pro zminimalizování tohoto rizika používejte alespoň týden po chybě kondom. Jestliže se menstruace nedostaví či dostaví jen slabá, zakupte si těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: