Opotřebení koleního kloubu

Dobrý den.U dcery už od 8 let je slyšet praskání v koleních kloubech při dřepu,v 11 letech jsme byli na ortopedii,kde nám bylo sděleno že má povolené vazy,a s tím si dnešní medicína neví rady.Nyní je jí 16 let,trpí bolestmi,a lékař na ortopedii jí doporučil artroskopickou operaci,kvůli opotřebení klobu následkem volných vazů. Chtěla bych se zeptat,zda je možné v tak mladém věku mít opotřebované klouby,a zda je podle vás tento zákrok nutný.A taky by mne zajímalo,jestli se nedalo něco dělat už když jsme byli na ortopedii poprvé před těmi 5 lety,aby se zabránilo tomu opotřebení.Děkuji

Odpověď odborníka:

K odpovědi na vaši otázku je třeba znát více informací. Myslel bych prvně na juvenilní, mladistvou, revmatoidní artritidu a pokud jste na revmatologii nebyli potom vyšetření tam včetně odběru krevních testů. Podle výsledku potom další postup . Při negativním revamtologickém vyšetření pokračovat ve vyšetření na specializované dětské ortopedii.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: