Opožděná dávka antibiotik

Dobrý den, chci se zeptat - když máme pro dcerku 4 roky, 13kg, předepsaná antib. Ospen 400, po 8mi hodinách, je velký problém, když jsme se opozdili o 2 hodiny, čili jsme vzali další dávku po 10ti hodinách? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se to stalo jednou, jistě se nic nestalo a antibiotika budou fungovat. Je ale dobré intervaly dodržovat, aby se držela dostatečná hladina antibiotik v krvi a nedávat je zcela libovolně. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: