Opožděná menstruace

Dobrý den, prosím o konzultaci. Většinou mívám pravidelnější cyklus (28-30 dní). Naposledy jsem měla menstruaci od 12.10.2010. Nepoužívám hormonální antikoncepci. Styk jsem měla od 10.11. a 14.11. (což by bylo mimo plodné dny). Taky mě potkala viróza (rýma, kašel) v období mezi 24. - 28.11.. Žádné léky jsem v té době neužívala. Vzhledem k tomu, že se menstruace nedostavila do dneška, ale těhotenské testy jsou stále negativní, mám dotaz, zda-li by mohla ta viróza takto výrazně zpozdit menstruaci? A je možné, že jsem i přesto těhotná? Moje gynekoložka má bohužel dovolenou, takže ji budu moci navštívit až později. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud tomu dobře rozumím, tak již 2 měsíce nemenstruujete. Pokud byste byla těhotná, pak by v této době měly být těhotenské testy již jednoznačně pozitivní. Virosa sice může cyklus trochu narušit, ale asi ne takto významně. Může jít o hormonální nerovnováhu. Můžete ještě ev. zkusit těhotenský test jiné značky, ale určitě se obraťte na gynekologa.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: