Opožděná menstruace

12.11.14 Dobrý den, můj dotaz se týká opožděné menstruace mojí přítelkyně. V srpnu jsme měli sex a praskl nám kondom. Přítelkyně užila v čas postinor a v září měla menstruaci o dva dny později, než původně očekávala. Pro jistotu si udělala těhotenský test a byl negativní. V říjnu měla menstruaci opět opožděnou asi o 2-3 dny. V tomto měsíci (listopad) se jí menstruace opozdila už o více dni. Menstruaci očekávala 4. 11. a 12. 11. (dnes) si udělala těhotenský test, který byl negativní. Před tím jsme měli nechráněný sex, pouze přerušovaný. Myslíte si, že je možné, aby se jí cyklus rozházel tak moc třeba i po postinoru? Můžeme věřit těh. testu? Jistě ještě navštíví lékaře, jen by mě zajímal váš názor, zda je to možné i z důvodu, který jsem uváděl. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Postinor je již odbourán při menstruaci která přijde a tedy by se neměl v dalších cyklech projevovat, těhotenské testy jsou poměrně spolehlivé, záleží na jejich citlivosti a nejpřesnější je krevní HCG test protože je kvantitativní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory trávicího traktu
Články: Nádory trávicího traktu
Nejzávažnějším onemocněním...
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Desatero pro unavené oči
Články: Desatero pro unavené oči
Dnešní doba, kdy občas jen...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Klíšťová encefalitida u dětí – nejisté konce
Články: Klíšťová encefalitida u dětí – nejisté konce
Pokud stále ještě nejste vy...
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je vyšetřovací...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: