Opozděná menstruace po styku + antikoncepce

Dobrý den Tak dva dny před menstruací jsem měla nechránění pohlavní styk, ale beru antikoncepci. Většinou se mi menstruace kvůli práškům tak o den , 2 zpozdí, ale už to bude skoro třetí den a já ji ještě nedostala. Vím že mě antikoncepce chrání, ale stejně se bojím ,jestli se to nemohlo zvrtnout. Je možnost, že bych mohla otěhotnět nebo to zpozdění může být tím strachem z toho nebo stresem? předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při užívání hormonální antikoncepce je menstruace většinou mnohem slabší a kratší než při normálním průběhu menstruačního cyklu. Ani mírné opoždění v pauze není vyjímkou. Pokud ale máte podezření, že jste třeba některou z tablet zapomněla nebo vzala hodně opožděně, doporučuji vyloučit těhotenství pomocí těhotenského testu. Pokud bude negativní, je těhotenství téměř s jistotou vyloučené.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: