Opoždění menstruace při braní ha

Dobrý den, řešíme s přítelkyní problém, možná pro někoho banální i směšný. Přitelkyně asi před 2 měsíci přešla z antikoncepce Jeanine, kterou užívala necelý rok na doporučení lékaře na antikoncepci Lindynette 20. 2x se menstruace dostavila v pořádku, ale teď na ni bohužel ještě čekáme. Poslední prášek vždy bere v neděly, teď tedy 27.5 a menstruace se zpravidla dostavovala v úterý, teď však poslední měsíc ve středu ráno. Do dneška, středa večer ještě nic. Chtěli bychom znát vaše názory, zda-li je to normální nebo není a popřípadě pomoct s dalšími kroky. Zatím není spoždění asi tak hrozné. Chtěl bych ještě dodat, že přítelkyně bere piluky pravidlně, skoro na minuty, bez sebemenšího vynechání, večer, před spaním a neměla žádné další nemoci, jako průjmy, zvracení a nebrala žádné antibiotika. Styk jsme měli asi 3x, jinak nechráněný než pomocí HA. Je možnost otěhotnění? Děkujeme za každou odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při tak pečlivém užívání antikoncepce, jak popisujete, otěhotnění prakticky není možné, hormonální antikoncepce je velice spolehlivá antikoncepční metoda. Nijak bych se prozatím neobávala problémů. Menstruace při užívání nízkohormonálních antikoncepčních přípravků obvykle slábne, někdy až i vymizí úplně.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: