Opoždění vývoje dítěte

Dobrý večer, prosím Vás o pomoc. Je možné u 18 měsíčního dítěte diagnostikovat mentální opoždění? Syn 18 měsíců, nemluví, maximálně řekně ham, gaga - na všechno. Ukazuje na předměty, uchopuje mezi palec a ukazováček. Rozumí, když mu něco řeknu, ale když si prohlížíme knížku, kde jsou třeba zvířátka, tak mi neukáže, když mu řeknu, aby mi ukázal konkrétní, ani neumí jak dělá třeba kráva. Měl hypotonii, začal chodit v 16 měsících, porod byl v pořádku i těhotenství. Jak by se projevovalo případné opoždění a kdy je možné zjistit, zda náhodou nejde o mentální opoždění? Mnohokrát děkuji. Krásný večer

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ideální by bylo vyšetření neurologem dle místa bydliště, ten určí stupeň opoždění psychomotorického vývoje po vyšetření děťátka.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: