Opožděný menstruace

Dobrý den, mám zpoždenou menstruaci o 16 dní, nikdy mi menstruace nevynechala ani jsem s ni nemela žádné problémy, je mi 22 let a neberu antikoncepci, dělala jsem si dva těhotenské testy minulý týden, ale oba byly negativní. Těhotná bych být neměla, ale začala jsem po poslední menstruaci často cvičit, chodit do solárka a stres mi také nechybí . Myslíte, že to může být důvodem opoždění ? Ke gynekologovi jít nemohu, protože jsem v zahraničí. Děkuji za odpověď. Pěkný den

Odpověď odborníka:

Milá Míšo, pokud máte negativní těhotenstké testy (doporučila bych použít různé značky), tak je těhotenství jako příčina opožděné menstruace nepravděpodobné. I když jste si dělala test minulý týden, tak bych ho opakovala. Pokud by byl test i nadále negativní, tak je vhodné gynekologické vyšetření k objasnění příčiny vynechání menstruace a doporučila bych ho pak co nejdříve. Pokud se omešká menstruace jednorázově, nebo má žena najednou nepravidelný cyklus, tak se samozřejmě může jednat o reakci na nadměrnou zátěž jak fyzickou, tak psychickou, ale nejdříve je vhodné vyloučit gynekologická onemocnění. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Bronchitidu signalizuje nejen kašel: poznejte i ostatní příznaky
Krevní obraz
Články: Krevní obraz
Krevní obraz je laboratorní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Články: Otrava paracetamolem a ibuprofenem
Paracetamol je jedno z...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: