Opuchlé uzliny

Asi před měsícem jsem měla nateklé uzliny na pravé straně krku, pod uchem až tak, že jsem nemohla mluvit, polykat. Dostala jsem antibiotika, které mi zabraly první 3 dny co jsem je jedla. Po pár dnech se mi nemoc opět vrátila, dostala jsem další antibiotika, které mi zabraly ale asi po měsící, tj.nyní, mě uzliny opět začaly bolet při polykání. Celou dobu a při každé z těchto nemocí mě píchá v uchu a doktorka řekla, že mám oteklé mandle, že mi to tlačí v krku a proto mě píchá v uchu. Tedkom už opravdu nechci k doktorce a dostat další antibiotika. Proto Vás žádám o radu, jestli nevíte, zda si mámzajít k nějakému odbornému doktorovi, který by mi stímhle víc pomohl, než předepsání antb.. Bydlím v Praze, tak myslím, že těch možností je zde dost. Budu vděčná za jakoukoliv Vaši odpověď. Děkuji Samiecová

Odpověď odborníka:

Dvakrát antibiotika po sobě není nic mimořádného. Při infekci dutin, některých dalších infekcích - zápalu plic, zánětu průdušek se antibiotika podávají 2-3 týdny i déle a to z důvodu, že se v současné době vyskytují rezistentní (odolné) typy bakterií, které po jednom balení nezmizí. Zkuste koupit Wobenzym, což je imunopreparát. Pokud chcete navštívit odborného lékaře, tak ORL (ušní, nosní, krční). Bylo by dobré udělat stěr z krku.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: