Orální sex a hpv

Pokud to tedy správně chápu, orální sex také pouze jen s kondomem? Odpověď odborníka: Dobrý den, pokud jste očkována, jste chráněna před infekcí určitými typy HPV (vyznačeno na vakcíně). Váš partner může být nositelem HPV virů, i v případě, že již nemá viditelné projevy nemoci. To znamená, že je možné se nakazit (těmi typy, proti kterým očkována nejste). Na druhou stranu, většina HPV infekcí spontánně vymizí v důsledku přirozených imunitních reakcí organismu, u mužů i u žen, bez toho, aby vyvolala příznaky nemoci. Při použití ochrany bude pohlavní styk nanejvýš bezpečný. MUDr. Martina Hasilová Dobrý den, našla jsem si nového partnera, se kterým zatím sexuálně nežijeme a to z důvodu jeho nákazy HPV. Pohlavní bradavice má již vyléčené, ale já mám přesto strach - nechci se nakazit (jsem očkovaná). Je pohlavní styk s ním bezpečný? Je vůbec možné se nakazit, pokud už nemá viditelné projevy této nemoci?? Může takový člověk ještě někdy sexuálně žít bez toho, aby partnerku tímto virem nakazil?

Odpověď odborníka:

Ne, ten jde bez kondomu, pokud Vám nebude vadit, že riskujete, že dostanete infekci do ústní dutiny. To sice není rizikem pro Vaši rakovině děložního čípku, ale teoreticky byste mohla při orálním sexu s jiným partnerem nakazit jeho. Nicméně, nynější partner vůbec teď už nemusí být nositelem nákazy. S většinou si organismus opravdu poradí sám.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Hpv | Od: Eva | 1.6.2015 11:37
Dobrý den, dr.mi zjistil hpv při roční kontrole. Jsem
vdaná již 15 let...manžel i já nikoho nemáme. Před půl
rokem jsme byli na oslavě bývalým kamarádům, slavili to
4 kulatiny, neviděla jsem některé delší dobu. Když jsme
přišli, tak byli už nalití a při přání mi ten jeden vrazil jazyk
do pusy :( nečekala jsem to;( ještě mě chytl za hlavu a
podržel.seřvala jsem ho...všeci se tomueště smáli..On je
svobodný a kdoví co kde dělá ;( Je možné, že mě nakazil
on??? Protože pokud to muže mít v pusy, a já provozuji s
manželem orální styk, kvůli jeho malé vydrži.
reagovat
re:Hpv | Od: uLékaře.cz | 1.6.2015 11:48
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: