Orchiektomie

Dobrý den, dlouhodobě trpím opakujícími se bolestivými záněty nadvarlat a varlat, což silně zhoršuje kvalitu mého života. Dospěl jsem po dlouhém zvažování k rozhodnutí nechat si obě varlata odstranit. I vzhledem k tomu, že v rodinné anamnéze se vyskytuje rakovina varlat a prostaty. Rád bych z důvodu anonymity podstoupil zákrok v jiném městě. Je to vůbec možné a pokud ano, co je k tomu zapotřebí?

Odpověď odborníka:

Zákrok Vám nikdo neprovede pokud ho sám neindikuje. Odstranění varlat se nedělá jako prevence rakoviny. Lze odstranit samotná nadvarlata. Varlata budou dále funkční.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
-6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
orchiektomie | Od: Lenka | 30.10.2015 22:42
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na jednu věc. Můj
otec má rakovinu prostaty, výsledky PSA při
prvotním vyšetření bylo více než 1300, po léčbě to
spadlo na 2, nyní má 10. Doktor mu doporučil
orchiektomii. Má to smysl?
reagovat
re:orchiektomie | Od: uLékaře.cz | 2.11.2015 10:14
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: