Orchiopexe

Dobrý den, můj 7 letý syn nemá sestouplá varlata. Dostali jsme termín operace na prosinec. Nejdříve mu budou dělat pravou stranu a asi tak měsíc druhé. Chtěla jsem se zeptat na rizika. Jaké jsou a jestli jsou časté. A za jak dlouho po operci bude moci jít do školy a je to hodně bolestivé???? Děkuji za odpověď. D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hlavní riziko souvisí spíš s narkózou, než se samotnou operací. Jediné nezanedbatelné riziko operace je poškození varlat. Další běžné záložitosti jsou komplikované hojení a infekce. Týden po operaci by mohl určitě do školy, pokud nebude moc fyzicky aktivní

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: