Orgametril a možné otěhotnění

Dobrý den, v průběhu dovolené budu brát Orgametril na oddálení menstruace. Pokud by došlo k otěhotnění v této době, mělo by to negativní vliv na vývoj plodu? Je lepší se po dobu užívání Oragmetrilu chránit před početím? Děkuji a přeji hezký den, M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě otěhotnění nebude mít Orgametril žádný negativní vliv na vývoj plodu. Pravděpodobně však spíš neotěhotníte, po čase užívání Orgametrilu sám bude působit jako gestagenní antikoncepce.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: