Orgasmus v těhotenství

Dobrý den. Může orgasmus ohrozit plod? Ve smyslu vypuzení.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, normálně probíhající těhotenství orgasmus neohrozí (oxytocin při orgasmu vyplavený obvykle nestačí k vyvolání dostatečně děložní činnosti). Jedině pokud byste měla výrazně zvýšenou dráždivost dělohy (časté tvrdnutí dělohy, kontrakce..ale to byste jistě navštívila svého gynekologa, který by Vám určil příslušný režim + léky + zákaz sexuálního styku) nebo pokud byste se milovala těsně před porodem (řádově hodiny a dny), tak by mohl orgasmus napomoci rozběhnutí kontrakcí.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: