Orl

Asi před třemi týdny jsem objevila malý útvar na pravé straně měkkého patra. Pro bolest a pocit knedlíku v krku jsem byla poslána lékařkou na ORL. Tamní lékařka mi nic zvláštního v krku neobjevila a tomuto útvaru se nijak nevěnovala, až na můj dotaz konstatovala, že to bude asi aft. Samotný útvar mě ale nebolí a mám zkušenost, že afty v ústech jsou velmi bolestivé a cca po týdnu mi vždy zmizí. Proto jsem znejistěná a trochu vystrašená z případného nádorového onemocnění. Je mi 31 a jsem velmi sváteční kuřák. Prosím o posouzení tohoto útvaru z fotografie. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Bohužel po internetu se nedá útvar přesně diagnostikovat. Mně osobně se dle foto útvar nejeví ani jako nádor, ani jako aft. Myslím, že tam máte běžný slizniční výrustek, což se může kdykoliv stát. Sliznice může reagovat na různé podměty. Během několika dnů - zhruba do 14 dnů by měl zmizet. Pokud ne, navštivte opět lékaře.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: